רוצה לשכוח את העונה

ספרד: המגן האיטלקי של ברצלונה, ג'יאנלוקה זמבורטה, מעוניין!לשכוח במהרה את העונה המזעזעת כהגדרתו, ועדיין לא סגור לאן פניו מועדות בעונה הבאה: הכל פתוח

יום שני 12 מאי 2008
אייל כהן
 העונה העגומה של ברצלונה, משפיעה על כל אחד ואחת בקבוצה. מהאוהדים היושבים ביציעי קאמפ נואו וכלה בשחק۠ים ובצוות המקצועי. שחקן אחד מיוחד, שעזב את ארץ המגף לטובת המסורת בברצלונה מעט מאוכזב וקוראים לו - ג'יאנלוקה זמבורטה, המגן הימני של ברצלונה.

 הנטייה של זמבורטה להשאר בקאמפ נואו בעונה הבאה, תחת הדרכתו של גיוארדיולה, אבל ימים יגידו: "אߠי רוצה לסיים את העונה הנוכחית ובעיקר לשכוח אותה. נראה מה יקרה לגבי העתיד". כידוע מילאן מחזרת אחר ג'יאנלוקה, הרוסונרי תולים בו תקוות לקראת הבניה מחדש. 

"האווירה כאן שונה כעת, אבל זה משהו שהיינו צפויים אליו. אני מאמין שאנחנו שיחק۠ו כדורגל טוב בחצי המשחק מול מיורקה (3:2 הפסד) אבל לא בחצי השני". אמר המגן המתוסכל. למרות המפגן האנוכי של ברצלונה במשחק מול מיורקה, זמבורטה מגן על הסולידריות בקבוצה. 

"אנחנו קבוצה אחת, אנחנו משחקים ביחד ולא משנה אם הפסדנו, זו לאĠאשמתו של אף אחד. זה לא הוגן להאשים שחקן כזה או אחר, כאן מדובר בקבוצתיות נטו" - סיכם זמבורטה. 

מהילד בקומו עד לקאמפ נואו

תחילת הקריירה של זמברוטה הייתה בקומו קלציו, בגיל 17 כבר החל לכדרר בליגה השנייה. לאߗר מכן עבר ג'ינלוקה לבאר, ששיחקה בליגה הראשונה. השחקן גילה יכולת טובה, שצדה את עיני קרלו אנצ'לוטי מאמן יובנטוס, ומשם הדרך לגברת הזקנה הייתה קלה. 

הכינוי שהודבק לזמבורטה הוא "בתולת הים", לפי פניו חלקות והוא נראה צעיר מגילו (31). Ӗמברוטה זכה ב-2 אליפויות עם יובנטוס, שיחק שם 185 משחקים בטורינו. 

לאחר המונדיאל האחרון, שבו זכתה איטליה באליפות העולם המניות של המגן הימני עלו והוא הוחתם אצל אלופת אירופה דאז, ברצלונה. רייקארד חיפש מאוד מגן ימני, במקומם של בלטי ותחליף ראוי לפויול, והאפשרות עמדה על הפרק. 

בינתיים בחלק ההתקפי ג'ינאלוקה לא מספק את התוצאות, רק שלושה שערים מתוך 46 משחקים בהם שיחק עד כה במדי בארסה.

תמונה: רויטרס.

תגובות

טלספורט בפייסבוק