קיטו אלופת הליברטדורס

הקבוצה מאקוואדור ניצחה את פלומינזה 3:1 בפנדߜים אחרי 5:5 בסיכום שני המשחקים, הלילה במרקאנה שבברזיל, והבטיחה לעצמה את התואר היוקרתי

יום חמישי 03 יולי 2008
מערכת TELESPORT

 קיטו היא הקבוצה הראשונה מאקוודור שזוכה בתואר אליפות דרום אמריקה לקבוצות . היא זכתה בתואר באיצטדיון המרקאנה שבברזיל, איצטדיונה הביתי של פלומינזה, שהייתה הפיבוריטית לӖכות אחרי שהדיחה את בוקה ג'וניורס בחצי הגמר.

קיטו הגיעה ביתרון 2:4 מהמפגש הראשון באקוואדור. הלילה, במראקנה, מול 86,000 צופים היא היתה ראשונה לעלות ליתרון, אך קשרה המצטיין של פלומינזה, טיאגו נבס, כבש שלושער ואיזן את התוצאה בסיכום שני המפגשים ל-5:5 (אין שערי חוץ בגביע הליברטדורס).

הקבוצות הלכו להארכה וגם שם לא נפלה הכרעה, וגורלה של הדרמה היה להסתיים מהנקודה הלבנה. חוזה קבאטוס, שוערה של קיטו היה ללא ספק הגיבור, כאשר עצר שלושה פנדלים והעניק במו ידיו את הגביע הראשון לקבוצה מאקוואדור.
קיטו תיסע בעונה הקרובה לגביע העולם לקבוצות שביפן, שם תחכה לה אלופת אירופה, מנצ'סטר יונייטד.


צילום: רויטרס

תגובות

טלספורט בפייסבוק