בקהאם שוב בכותרות

ביקורת באנגליה נגד ההופעות של בקהאם בנבחרת. מילאן הציעה לשחקן להצטרף לאימוניה בכדי לשממור על כושר ויתכן שאף ישאר עד תום העונה

יום שני 20 אוקטובר 2008
ליאור מיוחס

לדיוויד בקהאם, כרגיל, חסר כרגע דבר אחד בחיים - זימון לנבחרת. בקהאם נואש בימים אילו לשחק בנבחרת ולא רק בגלל האהבה לדגל. 

באנגליה נשמעת ביקורת בנושא דיוויד בקהאם והנבחרת והרי הסיבה:
לשחקן-סלב של לוס אנג'לס גלקסי יש 107 הופעות בנבחרת אנגליה והוא ממוקם 3 בטבלת מובילי מספר ההופעות בהיסטוריה של נבחרת אנגליה. בקהאם שותף ל-3 דקות מול בלארוס ומול קאזחסטן גם כן נכנס כמחליף, הפעם ל-10 דקות.Ġהופעות מביכות ומבישות עוד יותר, אם לוקחים בחשבון שכך חלף בקהאם, בצמד 'ההופעות' האחרונות שלו, על-פני אגדות כדורגל כמו בילי רייט ובוב צ'רלטון.

באנגליה הרוחות סוערות בעקבות תאוריה המדברת על אינטרס/מחווה/פרוטקצߙה מצד קאפלו לאפשר לבקהאם להפוך לשחקן בעל מספר ההופעות השני הכי גבוה (או אולי הכי גבוה).
כעת חסרה לבקהאם הופעה אחת, או אם תרצו - דקה אחת, בכדי להשוות את שיאו של בובי מור האגדי לו 108 Ӕופעות, שני רק לפיטר שלטון, לו 125 הופעות.
אגב, בובי מור. קפטן נבחרת אנגליה שזכתה בגביע העולם ב-1966 ושחקן השדה בעל ההופעות הרב ביותר כיום, פתח בהרכב הנבחרת בכל 108 הופעותיו.
פיטר שלטון    123 הופעות בנבחרת אנגליה
בובי מור         108 הופעות 
דיוויד בקהאם 107 הופעות
בובי צ'רלטון   106 הופעות
בילי רייט   &ɮbsp;    105 הופעות


בקהאם, בן ה-33, חייב לשמור על כושר כדי להשאיר סיכוי כלשהו להכנס לסגל נבחרת אנגליה. כזכור, בשנה שעברה התאמן דיוויד בקהאם עם ארסנל בכדי לשמור על כושר ועל האפשרות שיזומߟ לנבחרת הלאומית. השנה, סגן נשיא מילאן, אדריאנו גליאני, הציע לבקהאם להתאמן עם מילאן במשך החורף, בזמן שקבוצתו לוס אנג'לס גלקסי וליגת הכדורגל בארה"ב נמצאת בפגרת חורף.

השבוע הצהיר Ӟאמן נבחרת אנגליה, פאביו קאפלו, שלמרות שאין לשחקן מקום בסגל כיום, הוא רואה את בקהאם חוזר לנבחרת בעתיד ולתפקיד מפתח בסגל.
עוד רמז המאמן, כי יתכן ויזמן את בקהאם למשחק הידידות מול גרמניה בחודש הבא, למרות שלא צפוי לזמנו ߜמשחק אפשרי בפברואר מול ספרד, משום שבקהאם יהיה כבר עמוק בפגרה ולא בכושר.

"בקהאם שחקן חשוב שמשרה ביטחון על כל שחקני הקבוצה. כרגע הוא לא מזומן משום שבחרתי בתיאו וולקוט ושון רייט-פיליפס, והםĠעושים עבודה מצויינת." אמר המאמן האיטלקי.
"למשחק הקרוב (מול גרמניה), זה אפשרי שבקהאם יזומן, אני לא יודע. למשחק מול ספרד, אם השחקן לא ישחק ויתאמן באופן קבוע, הוא לא יזומן". כך דברי קאפלו.


תמונות: רויטרס

תגובות

טלספורט בפייסבוק