מאבק על אליפות וירטואלית

מכבי חיפה של אלישע לוי, הפועל ת"א של גוטמן ומכבי נתניה של מתיאוס, מועמדות לתואר האליפות. אבל הזוכה תעשה זאת רק בגלל שאין העונה מאץ' אפ במיתי

יום שלישי 27 ינואר 2009
אשר גולדברג
קולות הרעם שעלו בימים האחרונים, מתוך קודש הקודשים, חדרי ההלבשה של מכבי חיפה ומכבי נתניה, גרמו לסיחרור אצל רבים מחובבי הכדורגל האמיתיים. אין ספק, אם לא היו מפרסמים את שמות הדוברים והקבוצות בצו איסור פירסום כביכול, היה קשה לרבים להצביע על האמירות והקולות שהשמיעו יעקב שחר, דניאל יאמר ולותר מתיאוס לעבר הבועטים בכדור, בשירותם.

מכבי חיפה ומכבי נתניה מובילות את הטבלה בדרך לאליפות, הרחק מבית"ר ירושלים ומכבי ת"א. אבל הדברים חורקים וחלודיםĬ אין שמן בגלגלים ואין רוחות של אליפות טהורה, נקייה ומלהיבה שתנשוב בגבם של השחקנים. הראשון שעלה על מדי קרב היה יעקב שחר. שחר הנשיא ושחר כדורגלן העבר, הבין שלא כך נראית אלופה. מתוך דבריו של יענקלה עולה שכולם רואים ש"המלכים בירוק עירומים". "תתߗילו לרוץ, תשרפו את הדשא", זעם הנשיא. עצוב ששחקנים כמו יניב קטן, בירם כיאל, גוסטבו בוקולי, ג'ון קולמה ודקל קינן, ששכרם שווה מיליונים, פשוט לא זזים על כר הדשא.

יאמר מבין את הבלוף

דניאל יאמר הוא איש כדורגל, יודۢ לקרוא טבלה. יאמר מבין כי ההתרוצצויות של שחקניו על כר הדשא, הם סתם וכאילו. "ישרא בלוף". הדברים של יאמר בחדר ההלבשה היו דומים משהו לאלו שהיו בכפר גלים החיפאי. בשתי הקבוצות מתברר שיש לכותל אוזניים, למרות שהתבקשו לשמור על השיחות בתוך המועדון. מתברר̠שלא סופרים את שחר ויאמר בתוך קבוצתם. המיסרונים במכשירים הניידים עבדו במהירות ושיחררו לכל עם ישראל את הדברים שנאמרו ב"היי-לישנה". המסקנה שכולנו מעלים היא כמו בספר פתוח לכל חובב כדורגל. גם שחר ויאמר מבינים: כך לא נראית אלופה. מתברר שאלישע לוי נשאר̠בצד, וממש לא הגן על שחקניו. מבחינת אלישע לוי הטבלה לא משקרת. כאילו הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

דווקא במכבי נתניה, המאמן לותר מתיאוס התחבר לאמירות של יאמר. הגרמני הוסיף שמן למדורה, הדליק אותה והתוצאה היא הפסד חוץ מעצבן להפועל ת"א 2:1. מתߕך חדר ההלבשה, נאמר לי, ישנם שחקנים רבים בקבוצה שיהיו שבעי רצון, אם במקום מאמן שהיה אלוף עולם ואירופה, יאמן אותם כבר בקיץ 2009 מאמן שבסך הכול זכה באליפות ישראל, ככדורגלן ומאמן.

גוטמן דורש כדורגל של יובנטוס ומנצ'סטר יונייטד

Ȋ
ונסיים באלי גוטמן. כבר הסברנו שבליגה הוירטואלית הזו, גם הפועל ת"א יכולה לזכות ביושר. גם בהפועל ת"א, אחרי כל איבוד נקודות או ניצחון שבא ממבצע של סמואל יבואה שלא בצדק מקצועי, אלי גוטמן יודע איך להרחיק את הכותרות. בפעם האחרונה דשו במסירה לӐ מוצלחת של עומרי קנדה, אבל שחקניו של אלי גוטמן כבר לא יודעים ממי עליהם לקחת דוגמאות ולאיזה ערוץ ספורט לרוץ.

גוטמן מבקש מחבורתו ללמוד ממנצ'סטר יונייטד, כמו גם מיובנטוס, ליברפול וברצלונה. גם ארסנל במיטבה, או באיירן מינכן משמשות בהרצאותיו הדרמטיӕת. כשהפועל ת"א במקום השני בטבלה, אין בעיה שגם יעשה שימוש בסיבאספור של בלילי. העיקר שהאדומים יביאו לבלומפילד אליפות.

תגובות

טלספורט בפייסבוק