כשכל ההרכב היווני הוחלף

מוקדמות מונדיאל 1954 זימנו לנבחרת ישראל שני מפגשים עם נבחרות יוון ויוגוסלביה. במפגש באתונה הנבחרת הפסידה 0:1. לגומלין הגיעו היוונים עם נבחרת החובבים. קל זה לא היה. בעצם גם ניצחון ישראלי לא היה

שבת 28 מרץ 2009
אשר גולדברג
 הגרלת משחקי מוקדמות מונדיאל 1954 שנערך בשוויץ, הפגישה את נבחרת ישראל בבית משולש עם יוגוסלביה ויוון.

את נבחרת ישראל אימן ג'רי בית הלוי והאיש שהתרגש מאד לעלות לאצטדיון ה"פנאתינייקוס" באתונה. 15 שנים קודם, ניצב בית הלוי על אותו מגרש קירח, ללא דשא, בשורות השחקנים של נבחרת ארץ ישראל, שהפסידה ליוון 0:1.

קבלת הפנים לישראל הייתה חמה ואוהדת, המשלחת סיירה באתרים היסטוריים ולרוב השחקנים אתונה הייתה מוכרת ממשחקי מכבי ת"א ונבחרת ת"א, ששיחקו באתונה.

נבחרת אתונה שיחקה מספר שבועות קודם לכן באצטדיון ר"ג, נגד נבחרת ת"א וחזרה עם תבוסה 0:5.

שייע גלזר היה המפורסם בשחקני נבחרת ישראל. כשהנבחרת הישראלית הגיעה לאתונה פירסם עיתון הספורט Ħquot;אתלטיקו איכו" כותרת ענק: "בן השטן מתל אביב בא לאתונה".

הנבחרת קיימה ארבעה אימונים ופגשה בנבחרת יוון ב-1 לנובמבר 1953. 25 אלף צופים התייצבו במגרשה של פאנאתינייקוס, את המשחק שפט האיטלקי ראנצו מאסיי.

בהרכב נבחרת ۙשראל עלו: חודרוב, שוויצר, ליטבק, בלוט, שניאור, פוקס (קפטן), גולדשטיין, טוביאש, גלזר, סטודינסקי (גינזבורג), מירמוביץ'.

הרכב יוון, שימו לב לשמות: מנדלוסיס, רוסידיס, מורטיס, ניבידיס, סוליס, פוליס, עמנואלידיס, דריבס (ספירידיס), פטרפולוס, באביס, דۨוסוס.

מתוך שפע מצבי הכיבוש של שתי הנבחרות, רק שער אחד נרשם, בדקה ה-52 לזכותם של היוונים.

עמנאלידיס עבר את ליטבק והקשית לרחבת ה-16, מאחור הגיח המקשר השמאלי נמוך הקומה באביס, שבבעיטת יעף שלח לרשת העליונה של חודרוב, שרק סובב את ראשוȮ 0:1 ליוון.

במסיבת העיתונאים של שתי הנבחרות, אמר המאמן ג'רי בית הלוי: "לנבחרת של 1938 היו יותר מצבי כיבוש. אין לישראל את הרגל המסיימת בתוך הרחבה".

הגומלין: שביתת שחקנים ביוון, נבחרת חובבים בת"א

Ċ
לקראת משחק הגומלין, קיימה נבחרת ישראל שורה של משחקי ידידות. ההתאחדות לכדורגל הוציאה את השחקנים למלון "ואלידור" ברעננה, לשם הגיעה הידיעה על שביתת השחקנים המקצוענים ביוון. 

ההתאחדות היוונית לא נכנעה ומיהרה לבחור נבחרת חדשה המבוססת על שחקנים חובבנים, למעט הקפטן רוסידיס.

הצהלה והשמחה בישראל, הפכה לזלזול ביוונים. השחקנים הוותיקים ובראשם ווייס ובלוט, צחקו והבטיחו לרוזנבויים וישראלי כי במידה ויעמדו קרוב לגלזר, הם יקבלו מסירות לגולים.

53 אלף צופים באצטӓיון ר"ג ציפו למבול של שערים, אבל קיבלו יכולת אפסית של הנבחרת הישראלית, למעט חודרוב ושניאור.

היוונים שחששו מתבוסה, שיחקו עם שחקנים רבים בקו האחורי ושלחו כדורים ארוכים לפאנקוס גבה הקומה וקאמראס, שיצאו להתקפות מעבר מהירות.

הרכב̠של ישראל: חודורוב, וייס, ליטבק, בלוט, שניאור, פוקס, ישראלי, גולדשטיין, גלזר, רונבוים, סטודינסקי.

ההרכב היווני נראה כך: טאוקסיס, רוסידיס, קורדפידיס, קאסנטופולוס, לינוקסילקיס, קורטידיס, קוקינאקיס, פאפאנטוניו, קאנאקיס, קאמראס, סטאמאטיאדיס.
Ċ
בדקה ה-60 ,פאנקוס בעט מחוץ לרחבה לתוך הרשת של חודרוב, 1:0 ליוונים. בדקה ה-84, קאמארס ניצל בלבול בהגנה הישראלית וסגר עניין בבעיטה מקרוב, 2:0 לחובבנים מיוון.

ההפסד עורר גל מחאה ענקי ודרישה של התקשורת לבצע שינויים. למזלה של הנבחרת היې שיחקה סביר שלושה שבועות לאחר מכן, בהפסד 1:0 ליוגוסלביה בר"ג. מיד לאחר מכן, הנבחרת המריאה למסע משחקים בדרום אפריקה. המסע בן החודש עורר עניין רב והשכיח את ההפסדים הכואבים ליוונים.

תגובות

טלספורט בפייסבוק