הערצתי את סטלמך

ההתאחדות קיימה את הטקס לחלוקת מלגות על שם נחום סטלמך. צפו בוידאו מיוחד מהאירוע המרגש בו אפילו אבי לוזון הזיל דמעה

יום שני 18 מאי 2009
מערכת TELESPORT

ההתאחדות לכדורגל קיימה את הטקס השנתי של חלוקת המלגות - קרן סטלמך - ע"ש נחום סטלמך ז"ל.

השנӔ צוין עשור למותו של נחום סטלמך ז"ל, מגדולי השחקנים של הכדורגל הישראלי בכל הזמנים, וכהמשך לדרכו של סטלמך בטיפוח שחקנים צעירים, מטרת הקרן היא סיוע ותמיכה לכדורגלנים כאמצעי לקידום ופיתוח הכדורגל בישראל.

אנחנו היינו וצילמנו את המארחים והאורחים הנۨגשים. לצפייה בסרט וידאו מיוחד לחצו כאן

24 שחקנים ושחקניות מצטיינים בגילאי נערים ונוער זכו למלגה על מנת לסייע להם בהמשך קריירת הכדורגל. למלגה זוכים מדי שנה בני נוער ממגזרים שונים בחברה הישראלית בניסיון לצמצם את הפערים בחברה, לסייע בקליטת עולים חדשיߝ וביצירת "דו קיום" בין המגזרים.

11 שחקנים מתוך הזוכים הם שחקני נבחרות ישראל השונות, כאשר רוב השחקנים שזכו למלגה בשנים האחרונות המשיכו לשחק כדורגל במסגרת קבוצתית.

בטקס, אשר התקיים בתא הכבוד באצטדיון ר"ג, נשאו דברים יו"ר Ӕהתאחדות, אבי לוזון, אלמנתו של נחום ז"ל, נירה, כמו גם דני נוימן, ששיחק בבית"ר ירושלים תחת סטלמך, ודני דבורין, שחלק מזכרונותיו על פועלו של נחום.

אבי לוזון: "הערצתי את נחום הן כשחקן ווינר ובלתי מתפשר, והן כאדם, שהיה דמוי לחיקוי בכל מובן. אני מבקש מכל הזוכים במלגה לנסות וללמוד את דרכיו של נחום, לא רק כשחקן, אלא גם כבנאדם".

לצפייה בסרט וידאו מיוחד לחצו כאן

 צילום תמונה: נפתלי חזקיה

 

תגובות

טלספורט בפייסבוק