סודרלינג בגמר מול פדרר

חצי גמר הרולאן גארוס: אחרי משחק רווי תהפוכות רובין סודרלינג השבדי ניצח 3:6; 5:7; 7:5; 6:4; 4:6 את פרננדו גונזאלס הצ'ילאני וישחק נדר רוג'ר פדרר שגבר בחמש מערכות על דל פוߘרו. נדאל בספק לווימבלדון

יום שישי 05 יוני 2009
מערכת TELESPORT

רובין סודרלינג ורוג'ר פדרר ישחקו ביום ראשון בגמר הרולאן גרוס, לאחר שני משחקי חצי גמר מרתקים במיוחד.

נתחיל בסודרלינג.  עוד משחק שיכנס לפנתיאון המשחקים הגדולים של הטורניר נערך היום בפאריז, אולי לא ברמת הטניס שלו, אבל בטוח מבחינת הדרמה והמהפכים.

רובין סודרלינג המשיך את הטורניר החלומי שלו בשתי המערכות הראשונות, אותן הוא ניצח 3:6 ו-5:7. אלא שפרננדו גӕנזאלס שוב הראה מאיזה חומר הוא עשוי כשחזר למשחק בגדול וניצח את שתי המערכות הבאות 7:5 ו-6:4.

למערכה החמישית גונזאלס עלה בטירוף ונראה בדרכו הבטוחה לגמר כשהוביל 4:1 במערכה. אבל השבדי לא נשבר וניצח את ששת המשחקונים הבאים בדרך לניצחון מדהים 4:6 במעӨכה.

השבדי העפיל בפעם הראשונה בקריירה שלו לגמר הרולאן גארוס והוא ישחק, כאמור,  מול רוג'ר פדרר שניצח את  הכוכב העולה מרטין דל פוטרו הארגנטינאי.

פדרר פתח טוב, ניצח את המשחקון הראשון, אך ההמשך היה של דל פוטרוו שניߦח  את המערכה הראשונה 3:6. במערכה השניה דל פוטרו המשיך לחבוט סרבים ראשונים נהדרים. אולם שיפור של פדרר הביא לניצחון 7:2 בשובר שיוויון ולניצחון 7:6.

שתי המערכות הבאות היו שונות לחלוטין. דל פוטרו הביס בשלישית 2:6 והובס ברביעית 6:1.
č
המערכה החמישית הייתה בשליטה של פדרר, ביתרון 5:3 הוא זכה לנקודת משחק, אך דל פוטרו שמר על מכות ההגשה. המשחקון הבא היה של פדרר שניצח במערכה החמישית 6:4 ובמשחק כולו. פדרר מעפיל לגמר הרולאן גארוס בפעם הרביעית ברציפות.

עוד נודע היום שהߞדורג ראשון בעולם רפאל נדאל שהודח מהרולאן גארוס על ידי סודרלינג, פצוע בברכיו ויחמיץ את טורניר קווינס ואולי אף את טורניר ווימבלדון.

צילומים: Getty Images

תגובות

טלספורט בפייסבוק