מהפך לאנגליה, ארגנטינה ניצחה בגרמניה

משחקי ידידות: הېנגלים חזרו לשחק כדורגל וטוב שכך. קראוץ' תרם צמד בניצחון 1:3 על מצרים, שעוד הוליכה בוומבלי. שער יחיד של היגוואין סידר למראדונה וארגנטינה ניצחון בגרמניה. יריבת ישראל ביורו קרואטיה ניצחה בבלגיה

יום רביעי 03 מרץ 2010
מערכת TELESPORT

ערב משחקי הידידות נמשך חוץ מהניצחון של ישראל ברומניה, כאשר אנגליה הופכת תוצאת פיגור לניצחון מול מצרים, ארגנטינה חגגה בגרמניה וספרד לא עצרה גם בצרפת. 

ארגנטינה עלתה לגרמניה והשיגה ניצחון מרשים 0:1. הגרמנים נראו חלשים וחלודים במשחק. שער הניצחון של הנבחרת הדרום אמריקאית נקבע בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה, כאשר חלוץ ריאל מדריד גונזאלו היגוואין מצא עצמו מול השער, עבר את השוער וקבע 0:1, שנשמר עד לסיום. 
הטלנבולה האמיתית נערכה בוומבלי, כאשר אנגליה מוכת השערוריות מצאה יריבה נוחה מול מצרים והשיגה ניצחון 1:3. זה לא הלך קל, לאחר שמוחמד זידאן קבע יתרון מהיר לאלופת אפריקה בדקה ה-23. רק במחצית השנייה התעוררה אנגליה, כאשר פיטר קראוץ' השווה את̠התוצאה ל-1:1. 

מאז ראינו רק נבחרת על המגרש וזו אנגליה: רבע שעה מהסיום הצליח שון רייט פיליפס, שנכנס מספר דקות לפני כן לקבוע מהפך ו-10 דקות לסיום פיטר קראוץ' תרם צמד, אולם השער היה בנבדל ברור מה שלא כל כך נתפס על ידי השופטים. 
<Ţr/> אלופת אירופה מוכנה לאליפות העולם. ספרד מסתבר רק משתבחת עם הזמן, כאשר גברה בפאריז 0:2 מול צרפת. דויד וייאה העטלף כבש בדקה ה-21 לאחר טעות בהגנה הצרפתית ובתוך תוספת הזמן של המחצית הוסיף מגן ריאל מדריד, סרחיו ראמוס את השני. 
<ɢr/> אלופת העולם איטליה לא הצליחה לכבוש בתיקו המאופס מול הנבחרת האפריקאית קמרון. בלגיה הפסידה 1:0 ליריבת ישראל בשלב הבתים ביורו קרואטיה. שער הניצחון היה של ניקו קראנצ'ר בדקה ה-63. 

הולנד החזירה את הביטחון עם ניצחון 1:2 מול ארצות הברית. דירק קויט (40) כבש בפנדל את הראשון והונטלאר (73) כבש את השני. בוקנגרה (88) רק צימק לאח הגדול.

נבחרת יוון, ששוב שובצה עם ישראל ועלתה למקום העשירי בעולם בדירוג העולמי של פיפ"א היום, נראית מߞש לא מוכנה למונדיאל בדרום אפריקה ובטח לא כמו נבחרת שממוקמת בטופ העולמי.

יוון, הפסידה בבית 2:0 לסנגל האפריקאית. נבחרת יוון ניסתה למצוא את הרשת 71 דקות באתונה, אך דווקא סנגל עקצה ראשונה עם שער של ניהאנג הנהדר, חלוצה של מארסיי. סנגל השלימה את ההߩפלה היוונית עם שער של נדאו בדקה ה-81.

נבחרת נוספת שתשחק עם ישראל במוקדמות היורו היא גאורגיה, שהתקשתה מאוד להשיג ניצחון ביתי 1:2 מול אסטוניה הנמושה.

קוביאשווילי העלה את המארחים ליתרון בדקה ה-45 בפנדל, ש"זיכה" את פירӕג'ה המכשיל בכרטיס אדום. למרות הפיגור המספרי הצליחה אסטוניה להשוות משער של פורג'ה בדקה ה-83. סיאדזה סידר ניצחו גיאורגי רק בתוספת הזמן.

צילום: גטי אימג'

תגובות

טלספורט בפייסבוק