צפונים חסרי סיכוי

דרום קוריאה הפכה לחלק בלתי נפרד ממשחקי המונדיאל, אלא שהקיץ נצטרך לצפות גם בשטנים מהצפון, נבחרת צפון קוריאה. האמת שקשה לצפות למשהו מיוחד מנבחרת כלי כוכבים שתופיע בפעם השנייה בתולדותיה במפעל. כתבה שנייה בסדרה

יום שני 10 מאי 2010
אסף בילגורי

 אחרי שהתרגלנו  לראות את דרום קוריאה עושה חיל בשנים האחרונים ומעפילה למונדיאלים, עבור צפון קוריאה האלמונית זה יהיה מונדיאל שני בהיסטוריה, אחרי ההצלחה שלהם במונדיאל 66 באנגליה. מאמן הנבחרת הזו קים הון ג'ונג, היה רק בן 10 כאשר צפון קוריאה העפילה בפעם הראשונה למונדיאל ב-1966 וכעת בגיל 43 הוא ידריך את הנבחרת שלו במונדיאל בדרום אפריקה. לנבחרת האלמונית הזו אין כוכבים, אך היא מאוד ממושמעת טקטית ועלתה למונדיאל בזכות עבודה קשה. שני שליש משחקני מהסגߜ של צפון קוריאה, משחקים בליגה המקומית. הונג יונג ג'ו, חלוצה של רוסטוב הרוסית, הוא השחקן עליו בונים בנבחרת הזו שיספק את השערים וינסה להצעיד אותה כמה שיותר רחוק בדרום אפריקה, למרות שהסיכויים לכך הם בהחלט לא לטובתה.

הדרך למונדיאל: הדӨך של צפון קוריאה למונדיאל היתה ארוכה מאוד וקשה. אחרי 20 חודשים ו-16 משחקים קשים, נבחרת צפון קוריאה הצליחה להעפיל לסיבוב השני והמכריע כשסיימה שניה בבית המוקדם אחרי שכנתה דרום קוריאה. למרות הפסדים לאירן ודרום קוריאה בסיבוב השני והמכריע, צפון קוריאה הצליחה לסיים שניה בבית אחרי ניצחונות בית על סעודיה ואיחוד האמירויות. ההכרעה הסופית התנקזה למחזור האחרון, בו הייתה חייבת צפון קוריאה נקודה מול סעודיה בחוץ כדי להעפיל וזה בדיוק מה שהיא עשתה, כשסיימה בתיקו מאופס והעפילה למונדיאל שני בתולדותיה.

לאן תגיӢ: עם כל הכבוד להישג של צפון קוריאה. הנבחרת ששובצה לבית  יחד עם נבחרות חזקות כמו ברזיל, פורטוגל וחוף השנהב, תסיים את דרכה כבר בסיבוב הראשון וזה יהיה בהחלט הישג אם היא תצליח להשיג נקודות בבית כל כך קשה.

כדאי לדעת:

תגובות

טלספורט בפייסבוק