אלירן עטר מחוץ לסגל מכבי תא
החלוץ לא כשיר לשחק. ערוץ הספורט ישדר את משחקה של מכבי תל אביב מול אולימפיאקוס ביוון. אבי נמני : "אנחנו לא רוצים להגיע למצב שהגומלין בבלומפילד!לפרוטוקול בלבד. יש לנו שחקנים התקפיים בהרכב"
יום חמישי 29 יולי 2010
אביחי קרבציק וארז דיקפלד, אתונה
אביחי קרבציק וארז דיקפלד, אתונה
הערב התברר כי החלוץ אלירן עטר עדיין לא כשיר לשחק, והוא לא נרשם כלל לסגל המשחק.
מכבי ת"א ערכה אתמול (רביעי) את מסיבת העיתונאים הרשמית לקראת משחק מוקדמות הליגה האירופית, בסיבוב המוקדמות השלישי מול אולימפיאקוס. כאמור המשחק ייערך בשעה 21:30, שעון ישראל, ללא קהל לאור עונש הרדיוס שספגו היוונים לאחר צמד המשחקߙם בעונה שעברה מול בורדו. את הצהובים ייצגו במסיבת העיתונאים הג'נרל מנג'ר אבי נמני ובלם הקבוצה, אבי סטרול.
אבי נמני נשאל דווקא על ידי התקשורת היוונית מדוע הגיע הג'נרל מנג'ר ולא המאמן אך אמר כי השאלה לא רלבנטית וכי אין בעיות בצוות המקצועי.<͢r/>
על המערך ההגנתי שצפויה מכבי ת"א לשחק בו, מערך עם קישור מעובה מהרגיל, אמר נמני: "באופן טבעי קבוצות חוץ משחקות מעט זהיר יותר. מעבר לכך, אנחנו משחקים עם ברק יצחקי ורוברטו קולאוטי, גם בקישור ישנם שחקנים בעל אופי התקפי. אנחנו לא רוצים להגיע למצב שהמשחק יהיה לפרוטוקול בלבד, המטרה להעביר את ההכרעה".
על פתיחת העונה הקשה וההכנה עד כה, הכוללת שני משחקים מול מוגרן ומחנה אימונים בן עשרה ימים בהולנד ענה: "התחזקנו בשחקנים מאוד טובים, שחקנים איכותיים בעלי ניסיון רב. אנחנוĠלא בכושר של 100 אחוז אולם גם בתנאי הזמן אנחנו מצויים בכושר טוב ולאורך הזמן אנחנו נשתפר. אנחנו מאוד אופטימיים".
במסיבת העיתונאים הראו היווניים היכרות רבה עם שחקני הסגל של מכבי ת"א, אולם אבי נמני נשמע רגוע מבחינת הכנת הצוות המקצועי: &ɱuot;עשינו מעקב מאוד צמוד. אנחנו יודעים מי אמורים לשחק ולשמחתנו גם אולימפיאקוס לא בכושר מלא. אנחנו יודעים את הנקודות החזקות שלהן וכן את החלשות יותר. אנחנו מגיעים מוכנים למשחק".
מכבי ת"א באימון המסכם, הערב
"אנחנו יודעים כי דודו ומרסקה מנהלים את משחקה של אולימפקוס של אולימפיאקוס ואנחנו נצטרך לנסות לנטרל אותם מחר. אני חוזר ואו۞ר כח המטרה היא להעביר את ההכרעה לבלומפילד. אנחנו רוצים להבקיע שער חוץ, אך כל תוצאה אחרת תרצה אותנו מאוד".
אבי סטרול אמר על ההגרלה הקשה לה זכתה הקבוצה כבר בפתיחת העונה: "אנחנו מודעים ליריבה, היא כביכול הפייבוריטית למחצית הראשונה של הӞשחק, יש למכבי ת"א שחקנים עם ניסיון עשיר ואני מאמין בה מאוד. נחכה למחר ונראה מה יהיה".
על חזרתו מהליגה הבלגית היישר לליגה הישראלית ולמועדון נעוריו אמר סטרול: "כיף לחזור לפה. אנחנו רוצים להצליח העונה".
על היריבהȠוהיעדר הקהל מחר במשחק ענה הבלם: "צפינו במשחקים האחרונים של האולימפיאוקס, היא קבוצה טובה, אבל הצוות המקצועי הכין אותנו היטב. לגבי הקהל? אנחנו מתעסקים בכדורגל, אנחנו לא מתייחסים לעניין הקהל. שיחקתי כאן מול פאוק סלוניקי וזה קהל חם וטוב, זה יכול היה להוסיף לקבוצה היריבה לשחק מול קהל כזה, זה אפילו אולי קצת מצער אותנו שלא יהיה קהל".
מיד לאחר מכן ערכה מכבי ת"א את האימון המסכם באצטדיון, כאשר הצוות המקצועי העדיף בצד שמאל של ההגנה את רוני גפני, כאשר יואב זיו תמך בו בקישור. במרכז הקישור צפויים לשחק מחר אלברט באנינג וג'יבריל סידיבה. ברק יצחקי ורוברטו קולאוטי ישלימו את החלק ההתקפי.
צילום: אורית מרום, אתונה.