תיקו ליונייטד. ניצחון לאברטון

מנצ'סטר יונייטד סיימה בתיקו מېופס מול סנדרלנד ובכך רשמה תיקו רביעי במשחקי החוץ שלה. דייויד מויס ואברטון ניצחו, לראושנה העונה, 0:2 בברמינגהאם. הדרבי של לונדון בין ווסטהאם לפולהאם הסתיים בתיקו 1:1. ניצחון נוסף לסטוק, 0:1 על בלקבורן.

שבת 02 אוקטובר 2010
מערכת TELESPORT
 כך לא תוכל מנצ'סטר יונייטד לאיים על צ'לסי במאבק האליפות. היונייטד רשמו הערב תיקו רביעי בארבעת משחקי החוץ שלהם העונה. לאחר אברטון, בולטון ופולהאם, הגיעה תורה של סנדרלנד לעצור את השדים האדומים. מנצ'סטר יונייטד אמנם ללא הפסד (ביחד עם פולהאם הן היחידות שיכולות להתגאות בכך) אך בקצב צבירת הנקודות הנוכחי, העונה של האדומים תיגמר מהר מאוד, לפחות בליגה.

הסיפור המעניין היחיד שקשור למשחק הערב בצפון אנגליה לא קשור ל90 הדקות בו אלא למה שקרה לפני. המשחק, שהיה מיועד להתחיל בשעה 16:00 (שעון ישראל). למרבה הפלא, התפוצץ צינור מים בחדר ההלבשה של האורחים באציטדיון האור והשחית לחלוטין את התלבושות של שחקני האורחת. מעניין מה היו אומרים על זה בארץ אם זה היה קורה בקופסא או בגרין ??

הדבר גרם לעיכוב өל כרבע שעה בפתיחת המשחק. על פי מה שקרה בתשעים הדקות לאחר מכן, אפשר להגיד שחבל שהוא בכלל התחיל.

הקבוצה היחידה שהיתה ללא ניצחון עד המחזור הנוכחי היא אברטון. לקבוצה היו עד כה שלוש תוצאות תיקו ושלושה הפסדים והיתה ממוקמת במקום האחרון. דווקא מול ההפתעה הנעימה של הליגה בעונה שעעברה, ברמינגהאם סיטי, היא השיגה נקודות ראשונות.

בסיום המחצית הראשונה זה נראה כשיעמומון נוסף אך בדקה ה-54 כבש רוג'ר ג'ונסון שער עצמי כדי להעלות את האורחים ליתרון. בדקה ה-90 הבטיח טים קהיל את הניצחון הראשון של דייויד̠מויס ואברטון בליגה.

במשחק שפתח את המחזור ניצחה וויגאן 0:2 את וולבס, בקרב שיכול להכריע מי תרד לליגת המשנה במאי. כבר בדקה ה-11 נשארה וולבס בעשרה שחקנים לאחר עבירה קשה שביצע קארל הנרי. זוהי ההרחקה השניה כבר של הנרי העו۠ה.

וויגאן לחצה ולחצה אך את הפרות היא נשאה רק בדקה ה-65 כאשר ג'ורדי גומז כבש בבעיטה חופשית יפייפיה. בדקה ה-90 הבטיח הוגו רודאייגה את הניצחון עבור וויגאן לאחר שניצל טעות קשה בהגנת הזאבים, שלא נראים כמי שמסוגלים לטרוף כרגע אף אחת.

בסיום המחזור השלישי היו ווסטהאם וסטוק סיטי היחידות ללא נקודות. מאז רשמו שחקני הרכש של סטוק הופעות בכורה ומי ששינה לחלוטין את פני הקבוצה היה קנוויין ג'ונס. ג'ונס, שהיה נהדר גם במדי סנדרלנד בעונה הקודמת ובמדי סאות'המפטון עוד לפני כן, הפך את סטוק לקבוצה אטרקטיۑית מאוד. היום הוא לא כבש אך סטוק ניצחה שוב, הפעם 0:1 על בלקבורן. את שער הניצחון כבש ג'ונתן וולטרס בדקה ה-48.

בשנה שעברה מפגש בין טוטנהאם לאסטון וילה היה על מקום בליגת האלופות. לא ברור עדין אם אסטון וילה מסוגלת לחזור למאבקים האלו אך עדין מדוברȠבמפגש מסקרן מאוד.

ז'ראר הויה והוילה הגיעו לווייט הארט ליין ואף עלו ליתרון בדקה ה-16 משער של מארק אלברייטון הצעיר. ממש לפני שריקת הסיום השווה רפאל ואן דר וארט עבור התרנגולים ובדקה ה-75 השלים צמד כדי לקבוע את תוצאת המשחק. ואן דר וארט, שספג כרטיۡ אדום ביום רביעי מול טוונטה ההולנדית ולא ישחק מול אינטר, נכנס לכושר מצוין והראה כי הוא משתלב מצוין בצוות של הארי רדנאפ.

הדרבי הגדול של לונדון ייערך מחר, אך היום נערך דרבי קטן יותר בו אירחה ווסטהאם את פולהאם. כאמור, פולהאם ללא הפסד העונה ונשאר۔ כך גם לאחר משחקי היום.

למרות שליטה אופטית של הפטישים בדשא, היה זה קלינט דמפסי שהעלה את פולהאם ליתרון בדקה ה-33. חמש דקות מתחילת המחצית השניה ופרדריק פיקיון, שהגיע לווסטהאם מפורטסמות', השווה עבור המארחת. עד לסיום היו לשתי הקבוצות הזדמנויות להכריע את המשחק אך שתיהן תאלצנה להסתפק בנקודה לפני פגרת הנבחרת.

במשחק האחרון של היום נפרדו ווסט ברומיץ' ובולטון בתיקו 1:1. בולטון עלתה ליתרון בדקה ה-64 משער של יוהאן אלמאנדר השבדי. ווסט ברומיץ', שפתחה את העונה מצוין, השוותה בדקה ה-78 מרגלי ג'יימס מוריסון.

מחר יושלם המחזור כאשר מנצ'סטר סיטי תארח את ניוקאסל, ליברפול את בלקפול וכמובן הדרבי הגדול של לונדון כאשר צ'לסי תארח את ארסנל.

תגובות

טלספורט בפייסבוק