מסי, צ'אבי או אינייסטה

פיפ"א הודיߢה רשמית על 3 המועמדים האחרונים לזכות בתואר כדורגלן השנה בעולם לשנת 2010. אחד מהטריו של ברצלונה ייזכה בתואר. ווסלי שניידר שזכה בליגת האלופות והגיע לגמר המונדיאל לא מבין איך זה קרה

יום שני 06 דצמבר 2010
מערכת TELESPORT
מגזין הכדורגל הצרפתי "פראנס פוטבול" הודיע הבוקר (שני) רשמית על 3 המועמדים האחרונים לזכות בתואר כדורגלן השנה בעולם מטעם פיפ"א, וקשה שלא להסכים עם הבחירה. הטריו הנבחר שייך כולו לברצלונה - אלופי העולם שזכו עם ספרד במונדיאל, צ'אבי הרננדז ואנדרס אינסייטה, ואיתם ליונל מסי הארגנטәנאי. טקס חלוקת הפרסים ייערך בעיר ציריך, שוויץ, ב-10.1.2011.

התואר מתייחס להישגי השחקנים בשנת המשחקים האחרונה בלבד, אבל גם בה הציגה ברצלונה כדורגל משובח, כשבנוסף שחקני הקישור שלה והמנוע של הקבוצה, צ'אבי ואינייסטה, סחפו את נבחרתם לזכיߔ במונדיאל האחרון שנערך הקיץ בדרום אפריקה. מסי דווקא נכשל עם נבחרת ארגנטינה במשחקי גביע העולם, אך קשה שלא להתרשם מליונל מסי גם על סמך הצגותיו בלבד במסגרת משחקי הליגה הספרדית וליגת האלופות, שם נעצרה ברצלונה בחצי הגמר.

החדשות המעט מפתיۢות מגיעות דווקא מכיוונו של ווסלי שניידר, שזכה עם אינטר בעונה שעברה בכל התארים האפשריים והצעיד את נבחרת הולנד עד לגמר המונדיאל, שם נכנעה לספרד. שניידר אמר הבוקר, לפני הכרזת השמות הסופיים, כי הוא משוכנע שמקומו בין השלושה.

בתואר כדורגלן השנה בעולם מטעם פיפ"א זכה בעונה שעברה ליונל מסי, שספק אם יעשה זאת גם השנה. במקום השני סיים כריסטיאנו רונאלדו ושלישי הגיע צ'אבי הרננדז, הפייבוריט לזכות בתואר לשנת 2010.

בנוסף לכך ייבחר גם מאמן השנה, כאשר השלושה שנבחרו הם פפ גווארדיולה על̠הישגיו עם ברצלונה, ז'וז'ה מוריניו שזכה בכל תואר אפשרי בשנתו עם אינטר האיטלקית וכן ויסנטה דל-בוסקה, שזכה עם ספרד באליפות העולם. 

תגובות

טלספורט בפייסבוק