מילאן ניצחה בדרבי של רומא

איטלקית: מילאן ניצלה את התיקו 0:0 בין רומא ללאציו ועלתה במקום לאציו למקום השלישי. ניצחונות תחתית חשובים לקטאניה ופארמה. אינטר חגגה אליפות עם ניצחון 1:3 על אמפולי

יום ראשון 29 אפריל 2007
אסף בילגורי
המחזור ה-34 בליגה האיטלקית נערך הצהריים, כשבמוקד נערך הדרבי של רומא בין רומא של טוטי ללאציו המצויינת. הדרבי הבטיח רבות, אך הסתיים בתיקו 0:0 מאכזב. אינטר חגגה את האליפות עם סטייל בניצחון ביתי 1:3 על אמפולי.

פארמה וקטאניה השיגו ניצחונות חשובים מאוד בתחתית ואילו פאלרמו עדיין חולמת על המקום הרביעי, אחרי ניצחון חוץ על ליבורנו.  

רומא - לאציו 0:0

הדרבי של רומא הבטיח המון אך קיים הרבה פחות. אחרי שהובסה 3:0 בדרבי הקודם, קיוותה רומא לנקום בדרבי הזה, אך לא הצליחה להכניע את אנג'לו פרוצי, שוערה של לאציו.

מלך השערים של הליגה, פרנצ'סקו טוטי, איכזב מאוד והוחלף בדקה ה-71 ע"י ספאלטי ולא הצליח לכבוש הפעם. דווקא מרקו ווצ'יניץ' היה קרוӑ להשוות בדקה האחרונה של תוספת הזמן, אך הבעיטה שלו נהדפה ע"י פרוצי. 

התיקו הזה הוריד את לאציו למקום הרביעי, בעקבות הניצחון של מילאן אתמול. רומא כבר בטוחה מזמן במקום השני, והיא תשחק כנראה יחד עם לאציו בליגת האלופות בעונה הבאה.

אינטר - אמפולי 1:3

אינטר הבטיחה במחזור הקודם את האליפות שלה עם ניצחון בסיינה, והערב חזרה לסן סירו כדי לתת הצגה לאוהדים המאושרים שלה.

חוליו קרוז הארגנטינאי העלה את אינטר ליתרון ראשון בדקה ה-27. אלבארו רקובה וߡטנקוביץ' השלימו את השלישייה תוך דקה במחצית השנייה, לפני שלוקה סאודטי השווה זמנית לאמפולי בדקה ה-57.

אינטר הגדילה את היתרון שלה מרומא השנייה ל-18 נקודות! והיא רושמת את אחת העונות המרשימות של קבוצה איטלקית אי פעם. אמפולי לעומתה ממוקמת שביעית והۙא עדיין במירוץ לגביע אופ"א.

אסקולי - רגי'נה 3:2

דווקא אסקולי עלתה ליתרון ראשון משער של מייקל פיני בדקה ה-15, אך אז החלה החגיגה של ניקולה אמרוסו עם צמד (24,32) ושל פאקוולה פוג'ה עם שער שלישי בדקה ה-52. שער מצמק של  בונאני בדקה ה-82 לא הספיק.

ההפסד של אסקולי מוריד אותה כמעט סופית לסרייה ב', כאשר במאזנה 20 נקודות בלבד, 12 נקודות מתחת לקו האדום, אך לאסקולי משחק חסר. רג'ינה לעומת זאת טיפסה למקום ה-14 עם 34 נקודות במאזנה והיא תשרוד כנראה בליג۔, למרות 11 נקודות שהופחתו ממאזנה בתחילת העונה.

ליבורנו - פאלרמו 2:1

פאלרמו, שפיטרה את מאמנה בעקבות ההפסד במחזור הקודם לפארמה עלתה ראשונה ליתרון משער  מפנדל של קוריני בדקה ה-48, סזאר מליבורנו הישווה̠כעבור חמש דקות מפנדל משלו, לפני שדוד דה מיקלה כבש את שער הניצחון בדקה ה-75.

פאלרמו עדיין מאמינה בסיכוי שלה לשחק בליגת האלופות בעונה שעברה, כשהיא מפגרת בשש נקודות בלבד אחרי לאציו הרביעית. ליבורנו במקום ה-11, איבדה עניין בליגה.

סיינה - סמפדוריה 2:0

אחרי שהפסידה לאינטר האלופה במחזור הקודם, נחלה היום סיינה הפסד נוסף, הפעם 1:0 בבית מול סמפדוריה, והיא בסכנת ירידה ממשית.

כריסטיאנו מאג'יו היה זה שכבש את השער הראשון לסמפדוריה בדקה ה-39Ȯ ג'נארו דל ווקיו הבטיח את הניצחון דקה לסיום. 

ההפסד השני ברציפות, סיבך את סיינה, שבעקבות ההפסד ירדה למקום ה-15 והיא מקדימה בשתי נקודות בלבד את קייבו, שמתחת לקו האדום.


אונדינזה - קטניה 1:0

ניצחון סופר חשוב לקטאניה, שממשיכה במסע ההיחלצות שלה מהתחתית. ג'יונטה ספינזי כבש את שער הניצחון לקטאניה מפנדל בדקה ה-54, אולם גיבור המשחק היה דווקא השופט, שהרחיק את מרקו מוטה ואנטוניו די נטאלה מאונדינזה, תוך חמש דקות במחצית השנייה ולמעשה הכריע את המשחק.
קטאניה טיפסה למקום ה-12 בעקבות הניצחון כשלזכותה 36 נקודות. אונדינזה העשירית סיימה כבר מזמן עניין בליגה.

פארמה - קליארי 1:2

אחרי שניצחה את פאלרמו 3:4 בחוץ במחזור הקודם, המשיכה היום פארמה במסע הבריחה שלה Ӟהתחתית עם ניצחון נוסף. איגור בודן העלה את המארחים ליתרון מוקדם בדקה ה-28, אך קליארי השוותה משער של דניאלה קונטי בדקה ה-67. את שער הניצחון לפארמה כבש אנדרה גזבארוני בפנדל בדקה ה-76.

הניצחון של פארמה העלה אותה למקום ה- 13 עם 35 נקודות והיא מקדי۞ה בנקודה את קליארי, שבמקום ה-16. שתי הקבוצות עדיין לא הבטיחו את מקומן בסרייה א' לעונה הבאה.

במשחק נוסף נפרדו מסינה ואטלנטה בתיקו 0:0.

תגובות

טלספורט בפייסבוק