פורטוגל והונגריה מתחילות בהזדמנות

המלצת WINNER: טורניר ההזדמנות האחרונה המצומצם של אליפות אירופה מתחיל הערב במשחק בין פורטוגל והונגריה, שייערך בפורטוגל. מיגל מינהווה, המתאזרח הספרדי של המארחת: &suot;אנחנו נבחרת טובה יותר"

יום שלישי 09 אוגוסט 2011
שלמה חסיד
 הערב יחל בפורטוגל טורניר ההזדמנות האחרונה לקראת משחקי אליפות אירופה בכדורסל שיחלו בסוף החודש. מכיוון שפיב"א החליטה בעונה שעברה באופן שערוӨייתי לשנות אחרי משחקי המוקדמות את כל שיטת המשחקים, נוצר מצב שכמעט כל הנבחרות ששיחקו במוקדמות העפילו אוטומטית לאליפות אירופה. 

ובכל זאת, אי אפשר בלי עוד כמה סיבות לקוקטיילים ולכן בפיב"א החליטו להשאיר את טורניר ההזדמנות האחרונה. אלא שӔפעם הטורניר יתקיים באופן שונה, ולהבדיל מ-3 הפעמים האחרונות הטורניר לא ייערך במקום בו תיערך האליפות (ליטא) אלא ייערכו 6 משחקים במסגרת בית משולש, כאשר כל נבחרת תארח 2 משחקים. 

המשחק הראשון שיפתח את המשחקים יהיה בין פורטוגל והונגריה, 2 הנבחרות שסיימו אחרונות בבית שלהן במשחקי המוקדמות. פורטוגל השתפרה מאוד בשנים האחרונות בכל הקשור לכדורסל, אך כאמור כשלה בטורניר המוקדמות בשנה שעברה. זאת למרות ששיחקה בבית נח ביחד עם בולגריה, פולין, בלגיה וקרואטיה. הונגריה סיימה אחרונה בבית בו שיחקו נבחרות בӨיטניה, אוקראינה, מקדוניה ובוסניה. 

הכוכב הספרדי של פורטוגל הוא המתזרח מיגל מינהווה, שמשוכנע כי נבחרתו תהיה זו שתסיים במקום הראשון בטורניר ההזדמנות האחרונה ותעפיל לאליפות אירופה. השחקן עצמו אמר לקראת הפתיחה: "עשינו הכנה מצוינת ומשחקי אימון רבים. אנחנו נבחרת טובה יותר מהונגריה. אנו נתרכז בעיקר בהגנה ואני בטוח שהקהל הרב ידחוף אתנו לניצחון. המטרה היא לא רק לנצח את המשחק אלא להגיע לאליפות אירופה ולהצליח שם". המשחק ייערך בקרוימבה שבפורטוגל.

אגב, גם המשחק האחרון בטורניר ההזדמנות האחרונה ייערך באותו מקום, כשפורטוגל תארח למשחק הסיום את פינלנד.

מה שלא ברור הוא למה בדיוק מתכוון מינווה, כיוון שפורטוגל ניצחה במשחקי ההכנה שלה נבחרות קיקיוניות, בין השאר את אלבניה, אזרבייג'אן ומצרים. הונגריה במשחקי ההכנה שלה גברה בין השӐר על איראן, 75:65, כשאדם הנגה ופטר לורנט קולעים 14 נקודות כ"א. 

פורטוגל נבחרת טובה יותר, היא המועמדת הברורה מבין השלוש להעפיל לאליפות אירופה והיא גם תשאף לנצח בהפרש גבוה על מנת להבטיח את העפלתה בהקדם.

משחק מספר ĵ8: פורטוגל - הונגריה (4+). ההימור: 1

תגובות

טלספורט בפייסבוק