יותר גרועים מהרצליה

אף קבוצה בכדורגל הישראלי לא יכולה להתפאר בהישג המחפיר של הנהלת הפועל ת"א - 8 מאߞנים שונים, בפחות מארבע שנים

יום ראשון 25 נובמבר 2007
אשר גולדברג
 גיא לוזון הוא המאמן השביעי של הפועל ת"א מאז הסתיים עידן דרור קשטן. קשߔ להבין, עד כמעט בלתי נתפס, שאחת הקבוצות המפוארות בכדורגל הישראל הפכה להיות תחנת מעבר  למאמנים בכדורגל הישראלים, כשרק הקדנציה הנוספת של קשטן מצילה את ראשי הקבוצה מהסטטיסטיקה המבישה, שאפילו אריאל שיימן והרצליה לא יכולים להתקרב אליה.

כזכור,Ġעזב דרור קשטן את הפועל ת"א בתחילת עונת 2004/05, במקומו מונה גילי לנדאו, שחקן עבר שעיקר הצלחתו היתה במכבי נתניה וקרית גת. 

לנדאו הסתכסך עם ראשי הקבוצה ויוסי אבוקסיס. ולאחר שישה מחזורים מצא עצמו בחוץ. במקומו מונה שמוליק חנין, שעד אז היה המנהל המקצועי של מחלקת הנוער.

חנין התגלה חיש קל כמאמן אנמי, ובשיאו הגיעה הקבוצה בתצוגת נפל מול הפועל פ"ת בחוץ, שהוגדרה ע"י אוהדי הפועל ת"א לתצוגה המבישה ביותר מאז ומעולם.

חנין פוߘר ובמקומו הגיע שייע פייגנבוים, שצירף לצוות המקצועי את שלום תקווה. הפועל נשארה בקושי בליגה. שייע עזב ודרור קשטן חזר לקדנצייה נוספת.

בעונת 2006/07 מונה לתפקיד יצחק שום. עם שום הציגה הפועל ۞שחק התקפי וצלחה בקלות את שלב הבתים בגביע אופ"א כשהיא מביסה את פ.ס.ז 2:4 בצרפת.

הפועל ת"א נראתה כקבוצה היחידה שמסוגלת להתמודד על האליפות עם בית"ר ירושלים אולם לראשי המועדון זה לא הספיק ושום פוטר.

במקום שום מונה ניר לוין, איתו הקבוצה הציגה יכולת מביכה והידרדרה למקום הרביעי, אך זכתה בגביע לאחר שניצחה 2:3 את הפועל אשקלון, שבסיום אותה עונה ירדה לליגה הארצית.

בתחילת העונה מונה גיא לוזון, שאימן עד העונה רק את מכבי פ"ת. המӐמן בן ה-32 נאלץ להיפרד בתחילת העונה ממרבית השחקנים ההתקפיים של הקבוצה, ביניהם גילי ורמוט, אוגבונה ואליניב ברדה.

לוזון צירף מספר זרים, שהתאימו יותר להפועל אשקלון, ולאחר עשרה מחזורים מצא עצמו מחוסר עבודה. 

מתוך הנחה שקשטן לא יӐמן את הפועל ת"א, וסביר להניח שגם לא לוין או שייע, תמנה הפועל ת"א מאמן שמיני במהלך השבוע.

תגובות

טלספורט בפייסבוק