אחרי המבול

במוקד משחקי הווינר בסוף השבוע עומדת ליגת העל, שווזרת אחרי מנוחת החורף עם כמה מפגשים מעניינים

יום שישי 04 ינואר 2008
אבי יופה
אחרי פגרת החורף חוזרת ליגת העל בסוף השבוע עם שורה של שינויים בקבוצות, חלקם מקצועיים וחלקם ניהוליים, שרק בחודשים הקרובים יתבררו האם היו נכונים או לא. במוקד המשחקים הדרבי הקטן של תל אביב בין הפועל לבני יהודה, מכבי תל אביב במשחק ראשון בעידן אלכס שניידר ונתניה המדוללת פוגשת בחוץ את בני סכנין.

משחק מספר 49: הפועל תל אביב - בני יהודה

אם הייתם אומרים לראשי הפועל תל אביב ובני יהודה בתחילת העונה שהיום, בתום סߙבוב משחקים אחד בליגת העל, שתי הקבוצות יסגרו יחד את טבלת הליגה, סביר להניח שאיש לא היה לוקח את האמירה ברצינות. כעת, מהמקומות ה- 11 וה- 12, אנשי הקבוצה מצטערים שלא היה אחד כזה שיזהיר אותם.

האדומים טרם הצליחו לעלות על דרך המלך, למרות המינוי של אߜי גוטמן. כל מה שהצליח להשיג בינתיים המאמן החדש, זו בקשה או ניסיון לבירור האם עוזרו, יוסי אבוקסיס, מוכן לחזור לשחק. אולי מדובר בניסיון לדרבן את שחקניו מעצם המחשבה שאבוקסיס תיכף יעלה וילבש חולצת משחק, כי אחרת קשה להבין את המהלך. בכל מקרה, עם הקפטן לשעבר או בלעדיו, תעלה הקבוצה למשחק ללא החלוץ המושעה ליאור אסולין והקשר אבדג'י ששוחרר. חיזוק בולגרי אמור לאייש את שורות הקבוצה בקרוב, אבל בינתיים יאלצו להסתפק שם בהחמצות של פאביו ג'וניור. בהגנה יפתחו ככל הנראה טל חן וואליד באדיר, שלא צפויים לחיים קשים מול בני יהודה.̦nbsp;

בקרב הזהובים של אלי כהן, מאמן הפועל תל אביב בעבר, מבינים שהפסד במשחק והמקום האחרון בליגה מובטח להם. המגן סאלם אבו סיאם שב להתאמן וצפוי לפתוח בהרכב, יאיר אזולאי ימשיך לקבל קרדיט בעמדת הבלם ומשה ביטון יפתח כחלוץ יחיד. 

<ɳtrong>ההימור: X, היחס: 2.9

משחק מספר 51: הפועל כפר סבא - מכבי תל אביב

הרבה עניין מעורר המשחק הזה, אבל לאו דווקא בשל הצד המקצועי שבו, יותר בגלל בעלי מכבי תל אביב החדש, אלכס שניידר. למרות כמה בעיות שצצו בהۜיך המכירה בשבוע האחרון התקשר הבעלים למאמן לוין לאחל בהצלחה, אבל נראה שבמכבי טרם הובהר סופית מי עומד בראש הקבוצה ולכן עיקר תשומת הלב מופנית לעניין זה במקום לחיזוק הסגל. 

נושא רכישת הבלם תומר בן יוסף טרם נסגר, המנג'ר אבי נמני ממשיך לחפש שחۧנים והקבוצה של ניר לוין תמשיך להתבסס על הכושר הטוב של רודי חדד. רביד גזל ושירן ייני או דן רומן יעזרו בניסון למלא את מקומו של רמאליו הברזילאי ששוחרר. 

בהפועל כפר סבא של המאמן אלי אוחנה, כעסו השבוע על מכבי תל אביב כי לטענתם הם היו האחראים Ӝאיחור בהגעתו ארצה של החלוץ סמואל יבואה. לבסוף הוא הגיע וצפוי לשחק, אבל יועמד ככל הנראה בפני ועדת משמעת בשבוע הבא. 

מי שאמורים לתת את הטון במשחק הם גיז'רמו ישראלוביץ' ובן לוז, שיחד אבי כנפו ינסו להפתיע את הגנת מכבי החדירה. 
ההימור: 1, היחס: 2.8

משחק מספר 46: בני סכנין - מכבי נתניה 

סכנין תעלה למשחק מול נתניה בהרכב לא אופטימלי. איליה יבוריאן מושעה בעקבות ההרחקה במשחק גמר גביע הטוטו. ג'ון קולמה נחת באיחור בארץȠולמרות זאת יפתח בהרכב ואילו בחוד צפוי לפתוח לבדו מאור בוזגלו. המאמן אלישע לוי היה רוצה שהדברים ייראו אחרת, אבל מול נתניה של אחרי הפגרה הוא יכול לנצח ולקחת שלוש נקודות. 

הקבוצה של המאמן ראובן עטר, יצאה למחנה אימון באילת במטרה לבחון שחקנים זרים, אבל מצאה את עצמה אחרי הפגרה עם סגל דליל ללא חיזוק. בונדיאה הרומני שוחרר, יחד עם ג'ורג' בה ואנגלוביץ', בלי שצורף שחקן אחד. תוסיפו לכך את שחרורו של תמיר כהן לבולטון ותקבלו קבוצה במקום השני בליגה, אבל שעתידה מבחינה מקצועית לא ברור, לפחות בינתיים. 

ההימור: X, היחס: 2.6 

תגובות

טלספורט בפייסבוק